Ansökan om medlemskap

Den svenska föreningen har omkring 50 medlemmar.
Medlemskap är öppet för yrkesverksamma personer.

Medlemsavgiften är 250 kr för 2020.
Plusgironummer: 96 98 43-2


Vill du bli medlem?
Skicka ett mejl till SFPOG:s kassör Anne-Marie Wangel med namn, yrke och hemadress.

Medlembrev 2020:

Kära SFPOG medlemmar!                                             

Vår tid är nu! Att bevaka Psyko-sociala frågor i dagens samhälle med effektivitetsfokus, gränslösa tekniska möjligheter och samtida ekonomiska utmaningar är högaktuellt. Vår förening enar alla professioner som medverkar inom obstetrik och gynekologi och utgör därmed ett viktigt forum för att diskutera och bevaka gränslandet där psyke och somatik möts i det sociala sammanhanget – den delen av verksamheten som inte direkt täcks av årsredovisningarnas medicinska resultat. Ingen är stark ensam, men tillsammans kan vi göra skillnad!

I januari 2020 nåddes föreningen av den smärtsamma informationen att en av den svenska psykosociala obstetriken och gynekologins ”grand old lady” och sann förebild i arbetet för kvinnors rättigheter, professor Kajsa Sundström har lämnat jordelivet. Många i föreningen minns en varm och engagerad kollega och vän som vi är stolta över att ha fått känna. Vi bevarar hennes gärning i ett varmt minne – ett minne som förpliktigar oss att fortsätta med arbetet för kvinnors och familjers bästa i dag och i framtiden. 

ISPOG (International Society of Psychosomatic Obstetric and Gynecology) som föreningens internationella takorganisation anordnade den 19. världskonferensen med temat ”Helheten är mera än summan av dess beståndsdelar” (The whole is more than the sum of its parts) i Haag (Nederländerna) i oktober 2019. På plats var en glädjande stor delegation svenska deltagare med en handfull egna presentationer. Programmet var komponerat med en välbalanserad blandning mellan föreläsningar och workshops som i en bred front belyste hela bredden av vår del av intresseområdet. Nästa världskonferens går av stapeln 2022 i Storbritannien.

Föreningssymposium 2020 med efterföljande årsmöte närmar sig med stormsteg. Platsen är Aulan på Södersjukhuset i Stockholm och datumet den 27 mars. Årets symposium har det högaktuella temat ”Förlossningsrädsla idag – Hur gör vi?” Intresset för ämnet är stort och redan vid skrivande stund börjar föreläsningssalen fyllas. Styrelsen rekommenderar att du anmäler dig snarast om du inte gjort det innan. För mera information se annons på den nya hemsidan www.SFPOG.se. Först till kvarn gäller…

 Vi ser framemot att träffa er alla där!

Med varma hälsningar

Katri Nieminen, ordförande, SFPOG styrelse