Medlemsbrev

April 2022

Ärade medlemmar i SFPOG!

2022 har nu pågått ett tag. Året som startade med att pandemin tog ny fart, har övergått till ett läge där vi förhoppningsvis kan skönja en successiv normalisering. Samtidigt är det många av oss inom vården som ser lättade restriktioner med blandade känslor, för än är det inte över. Även om det är lite bättre nu, hur kommer kommande höst och vinter bli?

I alla fall, vi i SFPOG’s styrelse planerar nu för att deltagare till höstens symposium ska kunna komma och vara med på plats. Allt är inte klart ännu, men vi kan avslöja så mycket att datum är fredag 14:e oktober, plats är på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm och temat kommer att vara endometrios. Så boka datum redan nu! Inom kort kommer program och anmälningsuppgifter. Vi arbetar på att både kunna erbjuda deltagande både på plats och via länk.

Vi är också igång i full gång med våra lunchföreläsningar. Detta är ju en ny satsning och hittills har vi genomfört fem stycken, samtliga mycket intressanta och givande. Vissa utmaningar har vi dock haft i starten, men vi arbetar med att trimma in oss. En del gäller att uppdatera mailregister, där jag åter påminner om vikten av att ni hjälper oss genom att skicka aktuella mailadresser, gärna era privata i det fall i ni byter arbetsplats etc. Hur som helst tänker vi fortsätta med detta, planen är att hålla ett i månaden med uppehåll över sommaren. Vi skulle mycket gärna få tips om både föreläsare och teman som skulle intressera er!

Vi vill också gärna påminna om att vi har utlyst stipendier för att kunna deltaga vi sommarens internationella konferens i Wien som vår moderförening ISPOG anordnar. Sök, sök, sök!

Hjälp oss gärna också att sprida information om vår förening och den verksamhet vi bedriver. Vi hoppas och vill gärna bli fler och på så sätt utgöra ett ännu rikare nätverk av engagerade personer inom olika professioner. Tillsammans med er vill vi utveckla vår verksamhet och bli ett lika självklart som betydande nätverk för alla oss som är intresserade av psykosociala aspekter av kvinnors hälsa.

Det var allt för nu, vi hörs snart igen!

/ Klas Abrahamsson, ordförande